Начин на приготвяне
Бутер тестото се нарязва на квадратчета със страна около 3 сантиметра. Тестото може да се нареже и на кръгчета с чаша или както изберете.
В касерола се сипва повечко олио, така че бутер тестото да се пържи без да докосва дъното. Слага се на котлона и се оставя да загрее добре. Бутер парченцата се пържат, като се обръщат и от двете страни.
Когато са готови се нареждат върху кухненска хартия и се поръсват с кафявата захар. Оставят се да изстинат. Приготвих пържените бутерки с пълнеж за закуска, затова може тестото да се приготви от вечерта.
Подготвя се пълнежът - яйчен крем. В голяма купа се сипват 100 милитра от прясното мляко. Останалото мляко се сипва в тенджерка с ненадраскващо покритие. Слага се на не много силен котлон да се затопли.
В купата с прясно мляко се добавят яйцата. Добавят се захарта, брашното и ванилията. Разбърква се добре. Когато млякото се затопли, сместа се добавя на струйка, като непрекъснато се разбърква с телена бъркалка.
Кремът се вари до сгъстяване, като непрекъснато се разбърква. Оставя се леко да се охлади. Пържените бутерки се пълнят с пълнежа. Използва се шприц с тънък и твърд накрайник. Шприцът се пълни с яйчения крем. От долната страна в средата на всяка от бутерките се разрязва малко кръстче.
Дори да се е образувал пласт за пълнежа, леко се разрязва от всички страни с ножа през отвора. Пълни се с пълнежа, като внимателно се разпределя в цялата бутерка.
Повтаря се с всички бутерки. Тези сладки пържени бутерки с пълнеж се харесват не само на децата.