Бутерки розички

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Бутерки розички
Снимка: Ники
1 / 5
22/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • бутер тесто - 400 г
  • ябълки - 4 бр.
  • масло - 3 с.л.
  • захар - 4 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутерки розички от тефтерите с ретро рецепти.

Ябълките измиваме, срязваме на две и почистваме семките и дръжката. След това ги срязваме на тънки резени и ги пускаме във вряща вода, в която сме сложили лимоновия сок за около 30 секунди. Изваждаме и оставяме да се оцедят.

Охладеното бутер тесто разточваме и режем на ленти с дебелина около 5 см. Маслото разтапяме и го смесваме с канелата и захарта.

Всяка лента намазваме с маслото. В единия край на всяка лента от бутер тестото наредете плътно няколко резена ябълки, като трябва да се застъпват.

Всяка розичка поставяме във форма за мъфини предварително намазнена. Печем всички бутерки на 200 градуса за около 25 минути. Оставяме да се охладят сладките розички и поръсваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: