Начин на приготвяне
Белтъците се разбиват със солта докато леко се втвърдят. Постепенно се добавя захарта, разбива се докато се образуват твърди лъскави връхчета.
Накрая се добавят ванилията, оцета и царевичното нишесте. В тавичка върху хартия за печене се сипва сместа.
Оформя се на кръгъл блат. Слага се в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Температурата се намалява на 120 градуса и блатът се пече около час и половина.
Изпеченият блат се охлажда, слага се в подходяща чиния или поднос. Покрива се с разбитата сладкарска сметана.
Отгоре се слагат нарязаните ягоди и банани. Целувчената торта се поръсва с кокосови стърготини.
Тортата Павлова с ягоди и банан е готова.