Торта Павлова с ягоди

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Торта Павлова с ягоди
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 5
07/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
12
"Една малко забравена класика с ягодки - изключително вкусна, но с толкова крем и ягоди няма как да не е"

Необходими Продукти

  • За целувчените блатове
  • белтъци - 4 бр.
  • захар - 240 г
  • сол - щипка
  • нишесте - 1 с.л. царевично
  • ванилия - 2 бр.
  • За крема
  • сметана - 300 мл сладкарска + 200 г заквасена
  • пудра захар - 2 с.л.
  • ягоди - 600 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 150 градуса. Разбийте за 2-3 минути с миксер белтъците с щипка захар. Прибавете ванилиите и нишестето и увеличете скоростта на миксера на максимално. Лъжица по лъжица добавяйте захарта и продължавайте да разбивате.

Целта е да се получи лепкав и гъст крем, който не бива да се стича при обръщането на купата с дъното нагоре. Покрийте с хартия за печене голяма правоъгълна тава. Начертават се 2 кръга, които имат диаметър 20 см (по диагонал, за да могат да се съберат в тавата). Обърнете хартията с очертаната част отдолу. Изсипете белтъчната смес в кръговете.

Другият вариант е да я шприцовате така, че да може да запълни кръговете. По края на единия кръг се очертава борд с височина 1-1.5 см (за да може да събере отгоре повече плодове и сметана). Сложете тавата в загрятата фурна и намалете градусите на 90 градуса. Печете около 120 минути.

Когато блатовете се побутнат леко, те трябва да се твърди и да се местят по хартията. Изключете фурната и ги оставете да изстинат напълно. Разбийте сметаната до получаване на твърди връхчета и към нея добавете заквасената сметана и захарта.

Разбъркайте отново, но с шпатула или лъжица. Върху подходящ поднос поставете единия блат. Намажете с част от сметаните и отгоре подредете част от ситно нарязаните ягоди.

Поставете втория целувчен блат и притиснете, за да може плътно да прилегне върху ягодите и сметаната. Отгоре разпределете останалата сметана, украсете с другите ягоди и вашата торта Павлова е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много е интересна но ако имаше други снимки бих искала да видя блатовете. Интересно ми е че са целувчини до сега не съм правила такива.
26.09.2016 00:17
1