Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Целувчена Торта»Торта Павлова с портокалов крем и ягоди

Торта Павлова с портокалов крем и ягоди

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Торта Павлова с портокалов крем и ягоди
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
24/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
12
"Тази торта Павлова я хапваме на четно число - не се чудете, ами давайте насам 2 парчета"

Необходими Продукти

  • За меренга
  • белтъци - 130 г
  • захар - 200 г
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • За крема
  • захар - 150 г
  • жълтъци - 4 бр.
  • портокали - 1 бр. кората
  • краве масло - 80 г
  • портокалов сок - 100 мл
  • сметана - 100 мл млечна
  • пудра захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред приготвяме меренга за торта Павлова.

Белтъците се разбиват на средна скорост до образуване на пяна, захарта се добавя на части и скоростта се увеличава на максимум. Разбиват се 8-10 мин.

След това се добавят нишестето и сокът, разбъркват се за кратко. В тава, постлана с хартия за печене, се очертава кръг с диаметър 20-22 см, слагат се белтъците и се оформя.

Фурната предварително се загрява на 180 градуса. Тавата се поставя, фурната се намаля до 110 градуса и се пече час и половина.

След това фурната се открехва леко и се оставя за час.

Захващаме се с приготвянето на пухкавия крем за тортата.

В касерола се слагат захарта, жълтъците, кората на 1 портокал, маслото и портокаловият сок. Всичко се вари на тих огън до сгъстяване, след това се охлажда.

Млечната сметана и пудрата захар се разбиват до образуване на меки връхчета.

Върху блата за тортата се слага портокаловият крем и отгоре - разбитата сметана, а украсата е по ваше желание.

Торта Павлова с портокалов крем и ягоди е красива и много вкусна!

Източник: Стояна Чанова - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: