Супа ризи бизи

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Супа ризи бизи
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Апетитна зеленчукова супичка, която си хапваме с голямо удоволствие"

Необходими Продукти

  • грах - 200 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • ориз - 3 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сол
  • зехтин
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука, моркова нарежете на кубчета.

В тенджерка загрейте 1 кафяна чашка зехтин и сложете нарязаните зеленчуци.

Запържете за кратко, след което добавете граха.

Излейте около литър топла вода и варете зеленчуците 10 мин, след което добавете измития ориз, подправете със сол и щипка копър.

Сварете зеленчуковата супа до готовност на ориза.

В купа разбийте един жълтък с 3 супени лъжици кисело мляко.

Вземете черпак от топлата грахова супа и излейте в застройката.

Върнете в тенджерата и темперирайте добре. Поднесете супата ризи бизи подправена с копър и лимонов сок.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: