Начин на приготвяне
1. Взимаме ориза, почистваме го и хубаво го измиваме. След това взимаме една тенджерка и слагаме ориза да се вари на среден огън.
2. През това време ще нарежем зеленчуците. За целта с помощта на кухненски нож режем моркова на тънки жулиени, зелето също. А лука, чесъна и копъра режем на ситно.
3. След като е готов оризът, го изсипваме в цедка и го слагаме под течаща студена вода. Оставяме го настрани да се отцеди.
4. Избираме подходяща купа за салата. Слагаме в нея всички зеленчуци без копъра, а върху тях сипваме ориза за нашата вкусна салата с ориз.
5. Преди да поднесем нашата китайска салата с ориз, я овкусяваме с малко сол, зехтин, лимонов сок и поръсваме със ситно нарязания копър.