Начин на приготвяне
В купа чукнах и разбих 2 яйца.
Добавих щипка сол, киселото мляко, олиото и газираната вода и бърках непрекъснато
Намазах дъното на тавата с олио.
След това сложих едната кора, която трябва да покрие цялата ви тава. И по същия начин с всички кори продължих да вземам по една и ги редях.
С лъжица от сместа поливах върху корите, като поръсвах надробеното сиренето.
За втори ред се редят по същия начин корите, като оставях само една кора. Отново поръсвах от сместа равномерно. И накрая затваряме кората, която стърчи. И постилам последната кора (загъвам като завивка).
И за полуфинал разбих останалото яйце и намазах върху къпаната баница, като я нарязах предварително с остър нож.
Накрая разпределих върху баницата парченцата нарязани кашкавал и краве масло.
Пекох на около 200°C на предварително загрята фурна до златиста коричка.