Начин на приготвяне
1. Първата ни работа за направата на ябълковия чипс е да загреем предварително фурната на 120 градуса без вентилатор.
2. След това трябва да вземем ябълките и да ги измием много добре. След което да ги нарежем на тънки кръгчета, с помощта на ренде за филиране или на кухненски нож за плодове.
3. Следва да си приготвим една голяма и плитка тава, която трябва да застелем с парче хартия за печене.
4. Подреждаме кръгчетата от ябълки на разстояние.
5. След това поръсваме плодовия чипс с канелата и захарта и ги слагаме на средна решетка във фурната да се пекат.
6. Печем домашния чипс минимум 2 часа и 30 минути или до готовност. Ще разберем, че е готов ябълковият чипс, когато изсъхне напълно и се свие двойно.
7. След като е напълно готов чипса, го изваждаме и го слагаме да изстива върху метална решетка, за да не се задържа влажност под него. Трябва да бъде с уникален аромат и при отхапване да хрупка. Вашият ябълков чипс е готов.
8. Може да го консумираме чипса от ябълки, след като изстине, а може и да го съхраним до 3 седмици в затворени кутии, буркани или пликчета.
Коментари