Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Пържени тиквички»Хрупкави панирани пръчици от тиквички

Хрупкави панирани пръчици от тиквички

Хрупкави панирани пръчици от тиквички
Снимка: Дарин Йорданов
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Според изтъкнати кулинари това е най-подходящата форма за изяждането на максимално количество хрупкави пръчици"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 кг
  • царевично брашно - 300 г
  • яйца - 3 бр.
  • галета
  • сусам
  • сол
  • копър
  • чесън - на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквичките на лентички с дебелина около един пръст и дължина 12-15 см. Осолете ги и ги оставете за 20 мин. да си пуснат водата и ги отцедете. Оваляйте всяка пръчица в царевичното брашно смесено със солта, копъра и чесъна на прах.

След това ги потопете в разбитите яйца. Отцедете ги и оваляйте в галетата смесена със сусама.

Наредете готовите пръчици в намазнена тавичка покрита с хартия за печене. Напръскайте ги с олио и ги поставете в предварително загрята фурна за около 20 мин.

Поднесете със сос от кисело мляко, майонеза, копър и чесън или сос Тартар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много вкусно изглеждат и мисля да я пробвам само, че ще ги изпържа дано да се получат вкусни и хрупкави.
20.07.2016 15:22