Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Пържени тиквички»Тънък и хрупкав чипс от тиквички

Тънък и хрупкав чипс от тиквички

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Тънък и хрупкав чипс от тиквички
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Според някои кулинари този чипс от тиквички е дори по-вкусен и от картофения, изпробвайте го, за да споделите и вие мнение"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • царевично брашно - 250 г фино
  • пшенично брашно - 250 г
  • олио - за пържене
  • вода - 1 купа, студена
  • лед - 10 кубчета
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквичките на много тънко по възможност на едро ренде.

Посолете кръгчетата с 2 щипки сол и ги оставете настрана да пуснат водата си.

Попийте ги след това внимателно с кухненска хартия.

Смесете в голяма купа пшениченото, царевичното брашно и солта.

Сложете вътре част от тиквичките и и хубаво ги оваляйте.

Сипете студена вода в купа и сложете няколко кубчета лед.

Загрейте мазнината в дълбок тиган на почти максимална степен.

Топете всяко едно кръгче тиквичка първо в ледената вода и след това веднага в сгорещената мазнина.

Готовият домашен чипс е много хрупкав и вкусен.

Поднесете го с млечен чеснов сос.

Насладете се на този тънък и хрупкав чипс от тиквички за мезе на една студена биричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: