Начин на приготвяне
Нарежете тиквичките на много тънко по възможност на едро ренде.
Посолете кръгчетата с 2 щипки сол и ги оставете настрана да пуснат водата си.
Попийте ги след това внимателно с кухненска хартия.
Смесете в голяма купа пшениченото, царевичното брашно и солта.
Сложете вътре част от тиквичките и и хубаво ги оваляйте.
Сипете студена вода в купа и сложете няколко кубчета лед.
Загрейте мазнината в дълбок тиган на почти максимална степен.
Топете всяко едно кръгче тиквичка първо в ледената вода и след това веднага в сгорещената мазнина.
Готовият домашен чипс е много хрупкав и вкусен.
Поднесете го с млечен чеснов сос.
Насладете се на този тънък и хрупкав чипс от тиквички за мезе на една студена биричка.