Начин на приготвяне
В купичка се слага сиренето. Намачква се добре с вилица. Лукът се почиства и измива. Нарязва се на ситно. Добавя се в купичката.
Добавят се заквасената сметана и майонезата. Добавя се сухата самардала, която има сол, затова не се добавя допълнително сол.
Сместа се разбърква добре. С тази смес ще бъдат намазани хлебчетата.
Чушките се измиват и почистват от семките. Нарязват се на лентички.
Тиквичката се измива и обелва. Нарязва се на 4 филии по дължина, всяка от тях се нарязва на къси лентички.
Чушките и тиквичките се слагат в тиган с малко олио. Пържат се.
Овкусяват се със солената суха самардала. Филийките многозърнест хляб се разрязват по диагонал на триъгълници.
Всеки триъгълник се намазва със сместа, която приготвихме по-рано. Отгоре на вкусните кростини се слагат от пържените чушки и тиквички.
Ммм много вкусни кростини с пържени чушки и тиквички.
Коментари