Начин на приготвяне
Пържени тиквички без брашно - крехки, сочни и с превъзходен вкус на копър и чесън.
Много вкусно се получават приготвени по този начин тиквичките, не са тежки, не поемат мазнина, както ако ги пържим предварително оваляни в брашно.
Почиствам и измивам тиквичките, нарязвам ги на кръгчета и ги подсушавам с кухненска хартия. Загрявам две лъжици олио в тигана и ги пържа на порции, като поемат, олиото добавям ново количество. Така дори при готвенето не плуват в мазнина.
Готовите тиквички подправям с оцет, сол, чесън и копър. Солта слагам накрая, преди сервиране, така зеленчуците не омекват прекалено.
Който желае, може да си добави млечен сос към пържените тиквички, аз ги харесвам без.
Коментари