Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Сорбе»Сорбе от бъз (Свирчовина)

Сорбе от бъз (Свирчовина)

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Сорбе от бъз (Свирчовина)
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
09/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Освежаващо сорбе от бъз - редят се на опашка да го опитат"

Необходими Продукти

  • цвят от бъз - 30 бр.
  • изворна вода - 1.5 л
  • захар - 1.500 г
  • лимони - 2 бр.
  • лимонтузу - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цветовете от бъза се изтръскват и в зависимост къде са брани, се измиват. Заливат се с водата.

Лимоните се смилат и се прибавят към цветовете.

Престояват 48 часа. Сместа се прецежда.

Към отварата се прибавя захарта и лимонтузуто. Разбърква се от време на време, до разтварянето на захарта.

Полученият сироп се разлива в кутии, които се поставят във фризер.

Сорбето може да се консумира директно или топка сорбе от бъз се залива с газирана вода.

Свирчовина се гарнира в листенца маточина и кръгче лимон.

Да ви е сладко и разхлаждащо!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: