Шоколадово сорбе

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Шоколадово сорбе1 / 2
10/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Как да не се влюбиш в десерт, който се вади от фризера и гарантира свежест и наслада"

Необходими Продукти

  • кафява захар - 200 г Мусковадо
  • какао - 50 г
  • инстантно кафе - 1 ч.л.
  • канела - 1 ръчка
  • вода - 600 мл
  • ликьор - 2 с.л. шоколадов
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете захарта, какаото, кафето и канела в дълбока купа и сипете водата вътре. Бавно кипнете сместа и щом кипне, варете за 5 минути.

Свалете от огъня и оставете да се охлади, извадете пръчицата ванилия. Сложете охладената течност във фризер за 2-4 часа.

Извадете, сипете в пасатор и разбийте много добре до получаването на гладка смес. Изсипете в продълговата форма и замразете за още 2 часа. Сервирайте сорбето с шоколадов ликьор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: