Домашни бисквитки Тутку

Анелия МинчеваАнелия Минчева
Чирак
36361108180
Домашни бисквитки Тутку
Снимка: Анелия Минчева
2 / 6
11/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Помните ли бисквитките Тутку - вече може да си ги приготвите и у дома"

Необходими Продукти

  • масло - 250 г (на стайна темп)
  • олио - 100 мл
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакет
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • нишесте - 1 ч.ч.
  • какао - 3 с.л.
  • шоколад - на капки или черен/млечен шоколад
  • брашно - около 4 ч.ч. (за меко тесто)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа замесваме тесто, като първо слагаме течните съставки (маслото и олиото) и пудрата захар.

Смесваме добре и добавяме нишестето ванилията и бакпулвера и по малко от пресятото брашно до замесване на меко тесто.

Разделяме на две равни части и в едната част слагаме какаото, като омесваме до еднороден цвят. Правим си от бялото тесто фитил и от какаовото също и режем еднакви по големина парчета.

След това от всяко си оформяме топчета с големина на лешник (моите бяха малко по-големи). Може и да си късате от тестото горе-долу еднакви по големина парченца.

След това нареждате в кръг, като редувате какаови и бели от двата вида по 4.

Леко притискате навътре към центъра кръга, който се получава и в средата слагате или блокче шоколад или по 4-5 шоколад на капки.

С длани овалвате леко получилото се нещо като цвете и нареждате в тава домашните бисквити (може да не е намазана или върху хартия за печене.

Печем шоколадовите бисквитки в предварително загрята фурна на 180 градуса около 15- 20 минути, като внимавате да не станат много кафяви като моите, но пак са хубави.

Маслото за домашните бисквитки Тутку може да заместите с маргарин или каквото масло предпочитате. Аз една част направих с кокосово масло и пак са супер.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: