Начин на приготвяне
Първо, приготвяме крема за нашето различно тирамису.
Крема сиренето, захарта и сметаната се разбиват с миксер, като сметаната се добавя постепенно, за да може сиренето да се разбие добре и да е гладко.
Бишкотите (в този случай ползвахме Stella D'Oro Margherite Cookies) се потапят за няколко секунди в смес от 2 лъжички матча зелен чай, смесени с малко вода или прясно мляко, за да омекнат.
След това се нареждат в тава или форма за торта на 1 ред.
Следва ред от крем. Поръсваме 1-2 лъжици матча зелен чай.
Върху крема за тирамисуто нареждаме разрязани ягоди (форма по избор). Следват ред бишкоти и финален ред крем.
Кремът се поръсва с 1-2 лъжици мача зелен чай.
Италианската торта престоява в хладилник 1 нощ или най-добре 1 цял ден.
Добър апетит с това Тирамису със зелен чай матча!
Източник: Gena Ivano - Кулинарна мрежа
Коментари