Начин на приготвяне
1. Първата стъпка от приготвянето на пухкавия ванилов мус е да разтворите желатина в студена вода, докато набъбне.
2. През това време вземете една купа. В нея отделете белтъците от жълтъците. Жълтъците изсипете в купата, добавете захарта и с помощта на миксер ги разбийте добре до побеляване.
3. Вземете малка тенджерка, изсипете в нея млякото и го сложете на котлона на средна степен. След това прибавете към него с непрекъснато разбъркване сместа от жълтъците. Разбърквайте до сгъстяване.
4. Махнете от котлона, добавете желатина и ваниловата есенция и отново разбъркайте.
5. Разбийте сметаната с миксер. След това я добавете към вече поизстиналия ванилов крем и с помощта на сладкарска шпатула разбъркайте само в една посока.
6. Изсипете нежния ванилов мус в подходящи чашки и приберете в хладилника за 1 час, преди да го поднесете.
7. Може да го аранжирате със свежи листа мента, малко шоколадов сироп или пресни плодове (аз сложих резенчета нектарина и малко кафява захар).
Да ви е сладко!