Нежен ванилов мус

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1932k3923
Нежен ванилов мус
Снимка: Вероника Михайлова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Преживяване, което ще помните дълго - нежен ванилов мус"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 300 мл
  • ванилова есенция - 2 ч.л.
  • захар - 70 г
  • жълтъци - 3 бр.
  • желатин - 10 г
  • сладкарска сметана - 200 мл течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Първата стъпка от приготвянето на пухкавия ванилов мус е да разтворите желатина в студена вода, докато набъбне.

2. През това време вземете една купа. В нея отделете белтъците от жълтъците. Жълтъците изсипете в купата, добавете захарта и с помощта на миксер ги разбийте добре до побеляване.

3. Вземете малка тенджерка, изсипете в нея млякото и го сложете на котлона на средна степен. След това прибавете към него с непрекъснато разбъркване сместа от жълтъците. Разбърквайте до сгъстяване.

4. Махнете от котлона, добавете желатина и ваниловата есенция и отново разбъркайте.

5. Разбийте сметаната с миксер. След това я добавете към вече поизстиналия ванилов крем и с помощта на сладкарска шпатула разбъркайте само в една посока.

6. Изсипете нежния ванилов мус в подходящи чашки и приберете в хладилника за 1 час, преди да го поднесете.

7. Може да го аранжирате със свежи листа мента, малко шоколадов сироп или пресни плодове (аз сложих резенчета нектарина и малко кафява захар).

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: