Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Карпачо»Карпачо от ягоди

Карпачо от ягоди

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Карпачо от ягоди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1 бр.

Необходими Продукти

  • ягоди - 100 гр.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • пудра захар - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • орехи - 12 ядки
  • сладолед - ванилов 1 топка
  • мента - стръкче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите се нарязват на тънки резенчета, и се нареждат в центъра на чинията в която ще се сервира десерта.

Лимоновият сок и пудрата захар се смесват и с помощта на четка се намазват парченцата ягоди.

Кристалната захар се нагрява до златисто жълт цвят, прибавят се начупените орехи, объркват се с карамелизираната захар и се маха от огъня.

Получената смес се изсипва върху някаква твърда подложка - метална, оставя се да изстине и след това се накълцва с нож, и се посипва върху ягодите.

Сладоледа се поставя върху ягодите, украсява се с шоколадовата глазура и листа от ментата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

don
don
Много вкусно, благодаря.
07.11.2011 23:07