Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Карпачо»Карпачо с ябълки

Карпачо с ябълки

Карпачо с ябълки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
15
"Идеалното допълнение към бутилка добре изстудено бяло вино - ароматно карпачо с ябълки"

Необходими Продукти

  • ябълки - 1 бр.
  • козе сирене - малка бучка
  • орехи - 1 шепа
  • мед - 1 ч.л.
  • лимони - сок от 1/2
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ябълката на тънки колелца. Изстискайте сока от лимона в чинийка/купичка.

Потопете парчетата ябълка вътре за кратко (това се прави, за да не стане ябълката кафява).

Извадете и подредете в подходяща чиния. Натрошете сиренето отгоре.

Нарежете орехите с нож на дребни парчета и поръсете карпачото.

Залейте с меда и сервирайте.

Карпачото с ябълки е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: