Начин на приготвяне
1. Нарежете всяка една от краставиците на две и всяка половина нарежете на две по дължина. По желание, с помощта на чаена лъжица, може да отстраните семките от краставиците, срязани по дължина. След това нарежете парчетата краставица напречно във формата на полумесец.
2. Сложете нарязаните краставици в купа. Към тях прибавете нарязаните на много тънко, с помощта на белачка за картофи, репички, както и ситно нарязаните копър и мента.
3. В отделна купа разбъркайте много добре горчицата, зехтина и оцета. Полейте този салатен дресинг зеленчуците. Поръсете с конопеното семе.
4. Смесете рикотата с настърганите яйца и овкусете със сол, черен пипер.
5. Прибавете от разядката към невероятната салата с краставици и се насладете.
Изключително вкусна и балансирана салата от краставици и репички с рикота, която може да бъде придружена с препечено парче чабата и да се превърне в лек здравословен обяд или вечеря.
Прекрасна идея за свежа салата за празник и делник!
Коментари