Начин на приготвяне
В купа разбийте омекналото краве масло с пудрата захар на пухкав крем. При непрекъснато бъркане едно по едно прибавете яйцата.
Идва ред на рикотата, настърганата кора от един лимон, бадемовото брашно и маковото семе. Разбъркайте внимателно.
Пресейте брашното, заедно с бакпулвера. Прибавете го към останалите продукти на няколко пъти, като всеки път разбърквате.
Накрая за аромат добавете една чаена лъжичка ванилов екстракт.
В тава покрита с хартия за печене изсипете равномерно сместа.
Отгоре наредете разполовените смокини.
Поставете тавата със смокиновия сладкиш в загрята на 180 градуса фурна. Печете го около 30 минути или до суха клечка.
Готовия десерт поръсете със пудра захар.
В сезона на смокините опитайте непременно и нашето домашно сладко от смокини или вижте как да си направите разкрасяваща маска за лице със смокини или пък домашна ракия от смокини.