Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Дюнери»Любимият домашен дюнер

Любимият домашен дюнер

Любимият домашен дюнер
Снимка: Вероника Йончева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • За питките
  • брашно - 300 г
  • вода - 200 мл
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • плънка
  • краставици - 100 г
  • пилешко месо - 200 г
  • картофи - 200 г
  • чеснов сос - готов или домашен
  • зеле - 100 г
  • домати - 1 бр.
  • За чесновия сос
  • майонеза - 2 с.л.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • чесън - 4 скилидки или 1 стрък пресен чесън
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За питките:

Брашното, водата и содата се разбиват, докато се получи тесто. Разделя се на топчета и се разточва.

Слага се на предварително загрят тиган да се изпече и от двете страни, но не прекалено, защото стават твърди и не може да се навие след това. По избор може да използвате и вече готови питки за дюнер.

Картофите се изпържват.

Пилешкото месо е по избор - може да е варено, печено, пържено.

Ползвала съм печено.

Зелето, доматите и краставиците се нарязват.

След като всичко е готово, се подрежда в плоската питката, сгъва се домашният дюнер се като плик и е готово.

Приятен апетит с този любим домашен дюнер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: