Начин на приготвяне
За чесновия сос:
Цеденото мляко се изсипва в буркан. Чесънът се обелва и нарязва много, много ситно и се изсипва при млякото.
Пресният копър се измива и също се нарязва на дребно, като след това го добавяме при млякото. Накрая слагаме сол и зехтин и объркваме добре. Сосът е готов.
Плънката:
Пилешкото филе се нарязва на жулиени и се овкусява със сол, черен пипер и универсална подправка за пиле. Слагаме тигана да загрее добре (трябва да е с незалепващо покритие, за да не използваме никаква мазнина).
След като е готов слагаме пилето да се изпече от двете страни добре. След като е готово в същия тиган ще направим лука. Предварително го нарязваме на шайби и го слагаме в тигана малко да се запече.
През това време си подготвяме останалите неща за плънката - обелваме и нарязваме краставицата, нарязваме и домата, а марулята я накъсваме.
Пилешкото месо също се нарязва на дребно.След като всичко е готово и сме извадили лука от тигана, в него слагаме първо едната питка, след това и другата само да се затоплят.
Поставяме ги в големи чинии, намазваме с чесновия сос и започваме да редим от заготовките по наш избор. След това сгъваме питката за да не изпадне плънката и е нашият здравословен дюнер е готов за консумация.