Начин на приготвяне
В дълбока купа се разбива яйцето. Към него се прибавят захарта и олиото.
Содата се изсипва в киселото мляко и се разбърква докато не шупне, след което се добавя към останалите съставки в купата.
Най-накрая се изсипва внимателно и бавно брашното, за да не останат бучки.
Сместа се разделя на 2 равни части. Първата се слага в малка тавичка и се пече на 180 градуса до готовност на блата. Във втората част се добавя какаото за цвят.
След като първият блат е готов, се изважда и докато е топъл се намазва със сладкото (колкото вие прецените).
Върху него се изсипва втората част от сместа, като се разпределя равномерно. Отново печем на 180 градуса, но само отгоре!
Сладкишът се сервира студен, като украсата е по ваш избор.