Начин на приготвяне
Омесва се тесто, като към брашното се прибавят маята, захарта, солта и водата. Тестото се да втаса около половин час. От него се оформят топки с големината на яйце, които се разточват на много тънко.
Сачът се загрява, намазва се с мазнина и в него се изпичат питките от двете страни, като преди това всяка се маже с мазнина.
Месото се накълцва на дребни парченца, поръсва се със сол черен пипер и малко олио. Разбърква се добре и се запича в нагорещен сач. Прибавят се нарязаните на ситно домат, чушка и кромид лук и се пекат докато поомекнат.
От майонезата, киселото мляко и скълцаните скилидки чесън се приготвя сос. В готовите питки се поставя от плънката и 1-2 лъжици от соса. Прегъват се като палачинки и се поднасят.