Скоунс

Скоунс
Снимка: Кристиан Александров
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Скоунс или традиционни английски кифлички, които просто трябва да опитате"

Необходими Продукти

  • брашно - 350 г
  • масло - 2 с.л. твърдо
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • течна сметана - 100 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • крема сирене - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези традиционни английски кифлички пресяваме брашното в купа и добавяме солта и бакпулвера.

Настъргваме вътре маслото и започваме да претриваме с ръце до получаване на трохи.

Добавяме млякото, сметаната и крема сиренето и омесваме лепкаво тесто.

Разделяме тестото на две и оформяме първо топки, а след това на рула с диаметър колкото водна чаша.

Оставяме кифличките за 10 минути на студено в хладилника.

След това ги нарязваме на кръгчета, дебели около 3 см.

Подреждаме нашите скоунс или скони в тава, покрита с хартия за печене.

Печем на 180°C около 15-20 минути.

Сервираме нашите скоунс топли със сладко или друго по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: