Начин на приготвяне
В топла вода се активира маята, като се разбърква с лъжица мед и се оставя да бухне.
С брашното, смесено със сол, сипваме в кладенчето олио и активираната мая.
Замесва се средно меко и еластично тесто и оставяме да втаса на топло 40 минути.
Разделя се две части, оформят се фитили и нарязваме на 6 части.
С намазнени с олио ръце се оформят дълги фитили 35-40 см и двата края се усукват.
Нареждат се гевречетата върху хартия за печене.
Може да се оформи и геврече, като се разточи на фитил с дължина 25 см и двата края се свързват.
Отгоре кравайчета за коледари се поръсват с малко сусам.
Печем кравайчетата в загрята фурна 180°C около 25-30 минути и готово.
Весели празници!