Начин на приготвяне
В купа се разбива едно яйце. Към него се прибавя чаена чаша кисело мляко с лъжичка сода в него.
Сместа се разбърква, добавя се на порции брашното и се замесва меко и лепнещо тесто.
Добавят се натрошеното сирене и настъргания кашкавал и отново се премесва, докато се обединят всички продукти.
От тестото се оформят топчета, които се нареждат в тава, покрита с хартия за печене.
По средата на всяко топче се прави вдлъбнатинка с помощта на пръста и в нея се поставя по парченце краве масло.
Отгоре Добруджанките се поръсват с малко настърган кашкавал и се слагат да се пекат във фурна загрята на 180 °C за около половин час.
Добруджанки с кашкавал трябва да хванат приятен загар.
Коментари