Начин на приготвяне
Във въздушната фритюрница всичко излиза по-хрупкаво, по-сочно и винаги перфектно приготвено за невероятно кратко време.
За вашия въздушен фритюрник филета от сьомга е добре да са със еднаква дебелина.
Поставяте маринованите филетата от сьомга в кошницата на въздушния фритюрник. Най-добре е да не претъпквате с прекалено много неща. Всичко, което трябва да направите, е да поставите филетата от сьомга в кошницата с въздушен фритюрник и да включите за съответното време за печене. Това е толкова лесно!
Можете да видите колко красив е цветът, когато са изпечени филетата, да не говорим за изключително сочни и нежни.
Отстранете всички кости от сьомгата си, ако е необходимо, и оставете рибата да седи на плота за 1 час. Разтрийте всяко филе със зехтин и подправете с розмарина, босилека и др. на вкус, сол и черен пипер.
Поставете филетата в кошницата на фритюрника. Задайте програма на фритюрник на 200 градуса за 7 минути за 3 см до 3.1/2 см дебелина на филета.
Когато таймерът изгасне, отворете кошницата и проверете рибните филета с вилица, за да се уверите, че са готови до желаната от вас готовност.
Полейте печената сьомга в еър фрайър при поднасяне със сос Холандез (използвах готов) или задушени зеленчуци по избор .