Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печена сьомга в еър фрайър

Печена сьомга в еър фрайър

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Печена сьомга в еър фрайър
Снимка: Ivelina
1 / 4
17/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
7 мин.
Общо
12 мин.
Порции
2
"Сьомга, приготвена в еър фрайър - това си е нещо ново и любопитно"

Необходими Продукти

  • филета от сьомга - 2 бр. ок. 3 см
  • зехтин - 2 с.л. или масло от авокадо
  • сухи билки - 2 супени лъжици*
  • сол - щедро
  • черен пипер - едър
  • лимони - 1/2 лимон на резени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във въздушната фритюрница всичко излиза по-хрупкаво, по-сочно и винаги перфектно приготвено за невероятно кратко време.

За вашия въздушен фритюрник филета от сьомга е добре да са със еднаква дебелина.

Поставяте маринованите филетата от сьомга в кошницата на въздушния фритюрник. Най-добре е да не претъпквате с прекалено много неща. Всичко, което трябва да направите, е да поставите филетата от сьомга в кошницата с въздушен фритюрник и да включите за съответното време за печене. Това е толкова лесно!

Можете да видите колко красив е цветът, когато са изпечени филетата, да не говорим за изключително сочни и нежни.

Отстранете всички кости от сьомгата си, ако е необходимо, и оставете рибата да седи на плота за 1 час. Разтрийте всяко филе със зехтин и подправете с розмарина, босилека и др. на вкус, сол и черен пипер.

Поставете филетата в кошницата на фритюрника. Задайте програма на фритюрник на 200 градуса за 7 минути за 3 см до 3.1/2 см дебелина на филета.

Когато таймерът изгасне, отворете кошницата и проверете рибните филета с вилица, за да се уверите, че са готови до желаната от вас готовност.

Полейте печената сьомга в еър фрайър при поднасяне със сос Холандез (използвах готов) или задушени зеленчуци по избор .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: