Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кашкавалки»Добруджанки в еър фрайър

Добруджанки в еър фрайър

Добруджанки в еър фрайър
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
13 мин.
Общо
28 мин.
Порции
13
"Добруджанки в еър фрайър"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • масло - 30 г разтопено
  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези Добруджанки содата се слагаме в киселото мляко, за да шупне.

След като е шупнало, добавяме останалите продукти.

Всичко това разбъркваме с лъжица до получаване на лепкаво тесто.

Намасляваме си ръцете и си оформяме малки топчици.

В уреда си постиламе хартия за печене и подреждаме топките на разстояние едно от друго.

В средата на всяка топка бодваме парченце масло.

Включваме уреда на 180°C за 10 минути да печем лесните кашкавалки.

След това обръщаме и пускаме още на 3 минути Добруджанките в еър фрайър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: