Начин на приготвяне
Започваме приготвянето на бисквитената торта, като първо си разтопяваме шоколадите.
За по-бързо в отделни купички сложих белия и черния шоколад на парченца с малко прясно мляко, за да не се втвърдят шоколадите по-късно. След това загрях за около половин минутка всяка в микровълнова.
След това разбих сметаната на сняг, добавих маскарпонето и още малко разбърках, за да се смесят добре.
След това си приготвих и ганаша (заливката на тортата) като в съд загрях сметаната (без да завира), залях начупения черен шоколад и разбърках с дървена лъжица до гладка еднородна смес.
Във форма за торта или в правоъгълна тавичка започваме да нареждаме бисквитите, като потапяме всяка в топлото капучино или топло мляко с какао.
Редим ред бисквити, разтопен шоколад, крем и завършваме с крем.
Заливаме със шоколадовия ганаш и оставяме в хладилник за поне час.
Може да използвате бели и кафяви бисквити, за да бъде по-шарено, като редувате бели бисквити, черен шоколад, крем, кафяви бисквити, бял шоколад, крем и заливате с шоколадовия ганаш.
Сладкото изкушение с бисквитки е готово.