Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Ябълков Кекс Роза

Ябълков Кекс Роза

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5385k1k3k3
Ябълков Кекс Роза
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
26/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • захар - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • олио - 80 мл
  • бакпулвер - 1/2 пакет
  • ванилия - 1 бр.
  • ром - 2 с.л.
  • ябълки - 3 бр.
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се чукват яйцата. Добавя се захарта и се разбиват с миксер на пухкава смес. Добавят се олиото и прясното мляко. Разбива се.

В купа се смесват брашното, бакпулверът и ванилията. Добавят се към течната смес лъжица по лъжица. Непрекъснато се разбива. Добавя се ромът.

Ябълките се измиват. Почистват се от семките. Едната ябълка се нарязва на ситни кубченца. Останалите 2 се нарязват на полукръгчета.

Подготвя се форма за торта. Дъното се покрива с хартия за печене. Формата се намазнява с олио.

Във формата се изсипва половината от кексовото тесто. Ябълката на кубченца се разпределя по целия блат. Изсипва се останалата част от тестото.

Полукръгчетата от ябълки се нареждат във формата на роза, в кръгчета.

Пече се в предварително загрята на 170°С фурна. Пече се около 40 минути.

След като кексът е готов и още топъл, се поръсва с пудра захар. Страхотен ябълков сладкиш!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: