Маринована тученица

Маринована тученица
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Маринованата тученица - вкусотия и половина"

Необходими Продукти

  • тученица - 1 купа
  • червен лук - 1/2 глава
  • домати - 1 бр. розов
  • магданоз
  • краставици - 1/2 бр.
  • марината
  • вода - 100 мл
  • оцет - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 3 с.л. равни
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Градината е пълна с тученица - вкусна и супер полезна за здравето, нищо че повечето я мислят за плевел. Нужна ни е една купа само връхчета или листенца тученица.

Измиват се добре и отцеждаме.

В касерола се смесва вода, оцет, сол и захар. Разбърква се маринатата с вилица, докато захарта и солта се разтопят.

Опитайте марината, при нужда добавете според вашия вкус каквото и липсва.Заливаме тученицата с марината и оставяме 20 минути да се маринова.

По същия начин може да се маринова и червен лук нарязан на полумесеци. Изцежда се и може да приготвите чудесна зеленчукова салата, включваща домати, краставица, маринована тученица и червен лук.

Овкусете с зехтин и част от марината. Поднесете с парчета домашно прясно сирене и стръкчета нарязан магданоз. Вкусно и здравословно! Добър апетит!

Маринованата тученица е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: