Начин на приготвяне
Градината е пълна с тученица - вкусна и супер полезна за здравето, нищо че повечето я мислят за плевел. Нужна ни е една купа само връхчета или листенца тученица.
Измиват се добре и отцеждаме.
В касерола се смесва вода, оцет, сол и захар. Разбърква се маринатата с вилица, докато захарта и солта се разтопят.
Опитайте марината, при нужда добавете според вашия вкус каквото и липсва.Заливаме тученицата с марината и оставяме 20 минути да се маринова.
По същия начин може да се маринова и червен лук нарязан на полумесеци. Изцежда се и може да приготвите чудесна зеленчукова салата, включваща домати, краставица, маринована тученица и червен лук.
Овкусете с зехтин и част от марината. Поднесете с парчета домашно прясно сирене и стръкчета нарязан магданоз. Вкусно и здравословно! Добър апетит!
Маринованата тученица е готова.