Перфектните картофени кюфтета

24/06/2020
"Не просто картофени кюфтета, а перфектните картофени кюфтета "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 078
  • Преглеждания за месеца201
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

  • картофи - 6 средно големи
  • жълтъци - 2 бр.
  • лук - 1/2 глава (настъргана)
  • сол - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - няколко стръка нарязан на дребно
  • подправки - други по избор
  • брашно - за овалване на кюфтетата
  • белтъци - 2 бр. разбити с вилица за овалване
* мерки и количества
Картофени Кюфтета

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, без да се белят. Когато се махнат от огъня, водата се излива и картофите се оставят да изстинат напълно.

След това се обелват, намачкват се и се прибавят другите продукти и подправките.

Оформят се продълговати картофени кюфтета и се слагат за 1 час в хладилника да се стегнат.

После кюфтетата се овалват в брашно, след това в разбития белтък. Пържат се в много олио, предварително загрято на умерен /даже слаб/ огън до зачервяване.

Когато са добре опържени отвътре, перфектните картофени кюфтета се надуват. Изваждат се върху домакинска хартия.

Картофените кюфтета се сервират с млечно-майонезен чеснов сос, подправен с нарязан копър.

Предпазен капак при пържене - 25 см-42%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Предпазен капак при пържене - 25 см
6.00 лв.
3.50 лв.
Виж ››

Сложете край на мазните петна по печката с предпазния капак, който може да се използва както върху тенджери, така и върху по-голям тиган. Има плътна мрежа, през която може да видите кога храната е готова. Дръжката на капака е термоустойчива.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар