Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофени Кюфтета»Перфектните картофени кюфтета

Перфектните картофени кюфтета

Перфектните картофени кюфтета
Снимка: Цвети Хаджипеткова
1 / 4
24/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15
"Не просто картофени кюфтета, а перфектните картофени кюфтета"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 средно големи
  • жълтъци - 2 бр.
  • лук - 1/2 глава (настъргана)
  • сол - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - няколко стръка нарязан на дребно
  • подправки - други по избор
  • брашно - за овалване на кюфтетата
  • белтъци - 2 бр. разбити с вилица за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, без да се белят. Когато се махнат от огъня, водата се излива и картофите се оставят да изстинат напълно.

След това се обелват, намачкват се и се прибавят другите продукти и подправките.

Оформят се продълговати картофени кюфтета и се слагат за 1 час в хладилника да се стегнат.

После кюфтетата се овалват в брашно, след това в разбития белтък. Пържат се в много олио, предварително загрято на умерен /даже слаб/ огън до зачервяване.

Когато са добре опържени отвътре, перфектните картофени кюфтета се надуват. Изваждат се върху домакинска хартия.

Картофените кюфтета се сервират с млечно-майонезен чеснов сос, подправен с нарязан копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Станаха перфектни. Вече не искам други рецепти.
01.07.2022 02:43
Бойчо Николов
Бойчо Николов
"Картофите се сваряват, без да се белят. Когато се махнат от огъня, водата се излива и картофите се оставят да изстинат напълно.

След това се обелват, намачкват се и се прибавят другите продукти и подправките." - много е важна последователността! При мачкане винаги без машина - стават на лепило.
13.03.2021 17:49
1