Начин на приготвяне
Сипва се каймата в купа, добавяме сол на вкус, черен пипер, кимион и ронена чубрица. Омесва се с ръце, прибавяме и бирата.
Разбърква се добре, докато бирата се поеме от месото. Покрива се с прозрачно фолио и оставяме на хладно да поеме аромата на подправките за 2-3 часа.
С мокри ръце се оформят кръгче топчета, леко сплескани отгоре.
Загрява се грил тиган, намазан с парче сланина или олио.
Печем кюфтенцата на тиган от двете страни, без да бодем с вилица, да не изтича сокът им.
Обръщаме с дървена щипка и нареждаме готовите перфектните кюфтета в чиния.
Сервираме с зеленчуци според сезона или само с пресни домати.
Вкусотия!