Начин на приготвяне
Вземате правоъгълна тавичка за кекс и я намазвате с олио. Счуквате яйцата и ги разбиват с миксер до получаване на пухкава смес.
Докато разбивате, се прибавят последователно брашното, бакпулвера, ванилията и разтопения шоколад.
Когато сместа е придобила нужната консистентност изсипвате и орехите /едро счукани/, след което изсипвате сместа в тавичка та за кекс.
Остатъкът, полепнал по купата, обирате с лъжица и прибавяте към него по ваш вкус още малко от течния шоколад. Смесвате остатъка и го изсипвате отгоре върху сместа в тавичката.
Слагате в предварително загрята фурна на 180 градуса. Кексът се пече 60 минути.
Кексът с течен шоколад и орехи е готов.