Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта и щипката сол на пухкава пяна.
Намачкайте или пасирайте банана заедно с маслото и киселото мляко и при непрестанно разбиване присъединете към яйчената смес.
Пресейте на части брашното с бакпулвера и разбъркайте внимателно с дървена лъжица до цялостното им интегриране.
Накрая сложете орехите, накълцани, и отново разбъркайте леко с две-три движения.
Сипете сместа в намаслена формичка за кекс и поставете в загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.
След като извадите от фурната, изчакайте 10 минутки и доохладете върху решетка.
За шоколадовата заливка разтопете на водна баня маслото и шоколада с лъжицата мляко и разбъркайте с орехите - накълцани.
Залейте кекса и оставете за още около 20-30 минути да изстине напълно. Да ви е сладко!
Банановият кекс с орехи и шоколад е готов.