Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Солени макарони на фурна с шунка и кашкавал

Солени макарони на фурна с шунка и кашкавал

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k534
Солени макарони на фурна с шунка и кашкавал
Снимка: Наталия М.
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Солени макарони на фурна с кашкавал и шунка - завладяват трапезата за секунди"

Необходими Продукти

  • макарони - 400 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • шунка - 300 г
  • кашкавал - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо слагаме макароните да се сварят в подсолена вода до полуготовност.

През това време нарязваме шунката на ситно и настъргваме кашкавала.

Когато макароните са готови, изцеждаме ги и добавяме маслото. Разбъркваме добре докато маслото не се разтопи добре.

След това разбиваме в малка купичка трите яйца и ги добавяме при макароните. Овкусяваме с малко черен пипер и сол. Добавяме млякото и шунката и разбъркваме хубаво.

Преместваме ги в подходяща тавичка и ги печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.

Накрая прибавяме настърания кашкавал и запичаме макароните на фурна още 10 минутки, докато се разтопи кашкавала.

Солените макарони на фурна с шунка и кашкавал са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: