Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Лападник с царевично нишесте

Лападник с царевично нишесте

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Лападник с царевично нишесте
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
27/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • одрински кори - 1 пакет
  • лапад - 4 бр. връзки
  • пресен лук - 1 връзка
  • сушен лук - 3 с.л.
  • пресен джоджен - 1 стрък
  • яйца - 6 бр.
  • царевично нишесте - 2 с.л.
  • кисело мляко - 300 г
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • газирана вода - 200 мл
  • гхи
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се почиства от дръжките и се измива много добре. Нарязва се на едро и се слага в тенджера.

Пресният лук се почиства, измива много добре и се нарязва на ситно. Прибавя се към лапада.

Прибавя се към лапада и сушеният лук.

Джодженът се почиства от дръжките, листата се измиват и се накъсват на ситно.

Залива се с олио и малко вода. Задушава се за 3 Мин.

Яйцата (5 бр.) се разбъркват на пяна. Прибавя се киселото мляко с разбърканата сода за хляб. Разбърква се много добре.

Прибавя се царевично нишесте и се разбърква.

Прибавя се задушеният лапад, който предварително се изцежда.

Разбърква се много добре.

ГХИ се разтопява. Тавата, в която ще се пече, се намазва с ГХИ от всички страни.

Нарежда се две кори, които се заливат с ГХИ 3 с.л. Отгоре се слага плънката с лапад.

Така се нарежда лападникът, като през две кори се слага плънка и се завършва с кора.

Баницата се нарязва на парчета.

Залива се с яйцето, което е разбъркано на пяна, с прибавена газираната вода и ГХИ 3 с.л.

Пече се в предварително загрята фурна 60 мин. на 180 градуса.

Лападникът с царевично нишесте е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: