Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Манатарки в бирено тесто

Манатарки в бирено тесто

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Манатарки в бирено тесто
Снимка: Станислава Вълкова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Предястие от манатарки, след което просто поглеждаме жално към домакина, питайки за още"

Необходими Продукти

  • манатарки - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • бира - 1 ч.ч.
  • брашно - 4 с.л.
  • магданоз - 1 с.л. нарязан
  • олио - за пържене
  • соев сос - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези панирани гъби манатарките се почистват, долната част на пънчето се изрязва, измиват се и се подсушават.

Нарязват се на парчета.

Приготвя се гъсто тесто от яйцата, бирата и брашното, посолява се достатъчно на вкус.

Парчетата гъби се потапят в тестото и се изпържват в не много вряло олио до златисто.

След приготвяне вкусното мезе се поднася още топло.

Поръсете манатарки в бирено тесто с магданоз и соев сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: