Начин на приготвяне
Сложете в купичка всички подправки и зехтина, разбъркайте до еднородна смес и с нея натъркайте добре свинския джолан. Почистете и нарежете картофите на едро.
Сложете свинския джолан и картофите в тава, посолете ги, добавете няколко парчета сушени домати и залейте с бирата. Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете в загрята фурна на 160 градуса за час и половина.
Накрая извадете тавата, махнете фолиото и полейте върху месото мед. Върнете отново във фурната на 180 градуса да се запече за 15 минути на 180 градуса до златист цвят.
Сушените домати са по избор. Аз имах няколко останали и ги сложих, може и да не ги добавяте, ако не разполагате с такива. Накрая поднесете джолана с картофки и поръсете с магданоз.
Месото е страхотно крехко, малко мазничко, но супер вкусно, а картофките с лек вкус на бира се топят в устата. Препоръчвам ви го :)
Коментари