Бирено джоланче

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7218k2k12k5
Бирено джоланче
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
05/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
105 мин.
Общо
125 мин.
Порции
3
"Обожаваме свински джолан, особено когато е приготвен с бира, защото става изключително крехък, ароматен и се топи в устата. Побързайте, защото нищо няма да остане за вас"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 - 2 кг заден
  • червен пипер - 1 с.л пушен
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • бира - 200 мл
  • картофи - 300 г
  • сушени домати - 6 бр. сушени на слънце
  • мед - 1 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в купичка всички подправки и зехтина, разбъркайте до еднородна смес и с нея натъркайте добре свинския джолан. Почистете и нарежете картофите на едро.

Сложете свинския джолан и картофите в тава, посолете ги, добавете няколко парчета сушени домати и залейте с бирата. Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете в загрята фурна на 160 градуса за час и половина.

Накрая извадете тавата, махнете фолиото и полейте върху месото мед. Върнете отново във фурната на 180 градуса да се запече за 15 минути на 180 градуса до златист цвят.

Сушените домати са по избор. Аз имах няколко останали и ги сложих, може и да не ги добавяте, ако не разполагате с такива. Накрая поднесете джолана с картофки и поръсете с магданоз.

Месото е страхотно крехко, малко мазничко, но супер вкусно, а картофките с лек вкус на бира се топят в устата. Препоръчвам ви го :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна
Марияна
Хубава рецепта смятам. По този начин не съм го правила, но ще пробвам. Изклежда много добре. Със сигурност и апетитно.Сушените /няма от къде да си взема такива/ мога ли да заменя с мариновани?
05.06.2016 11:51
1
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много обичам джолан но по този начин не съм приготвяла, в нашия край го правим със кисело зеле или сварен и запечен. Ще пробвам така, много вкусно изглежда.
05.06.2016 11:32
1
1
Покажи всички подкоментари