Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтенца с каперси и маслини

Кюфтенца с каперси и маслини

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Кюфтенца с каперси и маслини
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Мини кюфтенца с маслини и каперси - бодвайте, докато има"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смесена
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 филия бял
  • пармезан - 30 г
  • черен пипер - щипка
  • риган - щипка
  • чесън - 1 скилидка
  • още
  • маслини - 100 г черни
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • каперси - 2 с.л. мариновани
  • зеленчуков бульон - 1 к.ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • розмарин - щипка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете филията бял хляб в прясно мляко, за да омекне. Изстискайте и добавете към каймата.

Сложете още 30 г настърган пармезан, 1 яйце и пресована скилидка чесън. Овкусете с щипка риган и щипка черен пипер.

Омесете каймата, направете малки кюфтенца и приберете в хладилник за няколко часа, за да се овкуси добре.

Охладените кюфтета изпържете за по 3-4 мин на страна и извадете върху кухненска салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.

В дълбок тиган загрейте 1 к.ч. зехтин, добавете 2 скилидки чесън и щипка наситнен пресен розмарин.

Пуснете кюфтенцата и полейте с чашка бяло вино. След 3-4 секунди, когато се е изпарил алкохолът, налейте 1 к.ч. зеленчуков бульон и захлупете съда.

Гответе 10 мин на умерен огън. Малко преди да свалите тигана от котлона, добавете маслините и каперсите.

Поднесете кюфтенцата с каперси и маслини със салата по желание!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: