Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Салата с калмари, домати, маслини и каперси

Салата с калмари, домати, маслини и каперси

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Салата с калмари, домати, маслини и каперси
Снимка: Veselina
1 / 2
10/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • калмари - част от 1
  • домати - 2 бр. червени
  • магданоз - 3 стръка
  • зехтин - 4 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • лимони - 2 с.л . сок
  • червен лук - 1/4 глава
  • маслини - 3 бр. черни едри без костилки
  • маслини - 3 бр. зелени едри без костилки
  • каперси - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивам доматите. Почиствам ги. Режим ги на две, а всяко половина - на тънки парчета. Подреждаме доматите като ветрило едно след друго в кръг в подходяща чиния.

Лука го почистваме и нарязваме на полумесеци. Подреждаме лука върху доматите.

Измиваме и нарязваме магданоза на дребно. Ако нямаме магданоз, го заменяме с лющян, според мен като вкус става добре, но вие ще си прецените.

Върху лука равномерно разпределяме каперсите. Върху каперсите разпределяме и маслините. Маслините ги нарязваме на колелца, на не много тънко, за да се усещат.

Преди да почнем да редим салатата, трябва да се заемем с калмара. От кармара използваме само пипалата и малка част от основната част. Измиваме добре. Попарваме във вряла вода за 5-6 мин. След това измиваме и почистваме добре в студена вода.

Правим си марината от 3 с.л зехтин, соев сос и сок от пресен лимон и ги оставяме за 10 мин. както пипалата, така и нарязаните първо на шайби, после на половини от тялото.

Най-отгоре слагаме и част калмара и поливаме с 1 с.л. зехтин и посоляваме леко на вкус.

Това е рецепта за 1 порция.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: