Сироп от касис

Сироп от касис

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
15k
3k
10k
18
01/07/2020
"Ето как може да се запасите с вкусен сироп от касис за зимата"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 297
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • касис - 650 г само плод
  • захар - 400 г
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе необходимите продукти, изчистения плод касис измийте много добре под течаща вода и прецедете.

Добре намачкайте плода (може и през месомелачка) и прекарайте през сито, като отделите сока им.

Изсипете останалата каша в тенджера и добавете водата, поставете на умерен огън и варите след завиране 5 минути.

Прецедете бульона на плода през сито, разтворете в него захарта и варите на слаб огън за около 10-12 минути.

Прибавете изцедения предварително сок към сиропа, поставете на котлона и след като заври, премахнете от огъня.

Измийте съдовете за консервиране (стъклени буркани, шишета), поставете ги в тенджера и налейте вода, стерилизирайте ги за 5 минути заедно с капаците.

Налейте горещия домашен сироп в стерилните съдове и навийте капачките.

От посочените продукти получавате 500 мл сироп от касис.

Обърнете затворените съдове с капака отдолу, увийте ги с одеяло и ги оставете да изстинат напълно.

Съхранявайте сиропа от касис в килер или изба.

Успешна подготовка на този сок от касис за зимата!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар