Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с рикота и кайсии

Кекс с рикота и кайсии

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Кекс с рикота и кайсии
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
02/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Страхотна комбинация от вкусове, събрани в този кекс с рикота и кайсии"

Необходими Продукти

  • краве масло - 50 г меко
  • захар - 90 г
  • яйца - 2 бр.
  • рикота - 130 г
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • брашно - 160 г
  • бакпулвер - 10 г
  • сол - 1 щипка
  • кайсии - 3 - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този сладкиш с кайсии брашното се пресява с бакпулвера и солта.

Мекото краве масло се разбива със захарта. Прибавят се едно по едно яйцата, като разбиването продължава. Добавят се кората и сока на лимона и рикотата.

Накрая се прибавя и сухата смес.

Кръгла форма за кейк с размер 10/20 см се намазва с олио и се поръсва с брашно. Поставя се половината смес. Върху нея се разпределят парченца нарязани и обелени кайсии. Покриват се с останалата смес.

Кейкът с праскови се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-35 минути.

Готовият кекс се обръща върху скара и се оставя да изстине.

Добър апетит с Кекс с рикота и кайсии!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: