Начин на приготвяне
Киселото мляко и медът се изсипват в блендер. Следва ванилената захар, която се разбърква с лимоновия сок. Малините се измиват внимателно и се оставят на хартия за печене или мраморен плот. След това се приготвя карамел от захарта - в малка касерола или тиган се изсипва количеството захар и след като се разтопи, се излива върху малините.
След като карамелът изстине, има два начина за прибавянето на малините към йогурт сладоледа:
1. Малините може да се прибавят в блендера и цялата смес се разбива на гладък крем;
2. Разбива се само сместа с киселото мляко, а малините се прибавят леко начупени вътре в сладоледената консистенция.
След като сме прибавили карамелизираните малини по един от двата начина, прибавяме и оризовите топченца, които ще наподобят вкус на маршмелоу. Бърка се с лъжица или шпатула. Сладоледената смес се излива в подходящи формички и се оставя във фризера, докато изцяло се замрази домашният млечен сладолед.
Остава ни само да се насладим на Йогурт сладолед с карамелизирани малини.