Начин на приготвяне
Почистете кайсиите от костилките, измийте и нарежете на парченца. Към тях сипете гъстото кисело мляко и захарта.
Пасирайте до гладка и пухкава хомогенна смес. Може да свършите това и в блендер.
Готовата йогурт смес затворете добре в кутия или купа покрита със стреч фолио. Приберете във фризер и изваждайте през 30-60 мин., за да разбиете отново - аз правя това с телена бъркалка. Ако пък разполагате с машина за сладолед, използвайте нея.
Когато сладоледът се е втвърдил достатъчно, разпределете го в купички или чашки и поднесете с украса от свежи листа от мента.
В случай че не сте успели да разбърквате йогурт сладоледа често според указанията, не се притеснявайте. Преди сервиране го оставете да се отпусне на стайна температура и после разбийте с пасатора, за да стане гладък и кремообразен.
Чудесен свеж и летен десерт за летните дни и вечери!
Да ви е сладко!