Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Кашкавал на плоча

Кашкавал на плоча

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Кашкавал на плоча1 / 2
10/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Хрупка и много апетитен кашкавал на плоча - добавете му гарнитура и от предястие се превръща в основно"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 500 г (5 плочки по 100 г)
  • брашно
  • чесън - на прах, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете плочките кашкавал - средно по 100 г за 5 плочки или по 125 за 4 плочки.

Сложете ги във фризер за 1 час. Загрейте и намазнете плочата хубаво. Смесете брашното с малко чесън на прах по желание. Може да използвате и фино смляна галета.

Парчетата кашквал се овалват съвсем леко и хубаво се изтупват - не трябва да има мн. брашно по тях. Мятат се върху силната плоча и се изпичат от двете страни за кратко.

Поднесете кашкавала на плоча с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Таня Арабаджийска
Таня Арабаджийска
Кашкавал на плоча се прави без брашно
29.05.2017 09:16