Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Плодов сладкиш с праскови

Плодов сладкиш с праскови

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Плодов сладкиш с праскови1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10 парчета
"В сезона на прасковите ви предлагаме този плодов сладкиш с праскови - ароматно и меко съвършенство"

Необходими Продукти

  • масло - 100 г
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 180 г
  • лимони - 1 бр.
  • брашно - 250
  • прясно мляко - 130 мл (1/8 л)
  • бакпулвер
  • праскови - 3 зрели, твърди
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте на пяна маслото със захарта, добавете едно по едно яйцата при непрекъснато разбиване, за да не се пресече маслото. След всяко яйце слагайте по малко от брашното и млякото.

Накрая добавете лимонов сок, ванилия и бакпулвер. Сипете сместа в подмазнена и леко набрашнена тавичка и подредете отгоре нарязани на полумесеци праскови. По желание може да използвате и други плодове.

Сложете сладкиша в загряна на 170-180 градуса фурна и го печете продължително - до суха клечка. При поднасяне поръсете се пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
41
32
20
10
Дай твоята оценка: